رپورتاژ

مزیت استفاده از سقف وافل به جای یونولیت در سازه ساختمانی

  • در دنیای مدرن و پیشرفته امروزی، انواع مختلفی از مصالح ساختمانی وجود دارند که هر کدام از آن‏‌ها، از ویژگی‏‌ها و معایبی برخوردار می‌باشند. سقف وافل، از انواع پر استفاده و پر فروش مصالح ساختمانی به شمار می‏‌آید. این نوع سقف از بتن و قالب‌های پلاستیکی ساخته می‏‌شود و استحکام باور نکردنی دارد. در این بخش، قصد داریم به مزایا و برتری سقف وافل نسبت به یونولیت بپردازیم پس با ما همراه باشید.

    مزیت استفاده از سقف وافل
    مزیت استفاده از سقف وافل

    سقف وافل چیست؟

    یکی از سوالاتی که برای بسیاری از کاربران مطرح می گردد، این است که سقف وافل چیست ؟ سقف وافل، نوعی سقف ساختمان با استفاده از طراحی منحصر به فرد و دقیق است که از متریال بتن و قالب ‌های مخصوص تولید می‏‌شود. این نوع سقف، از وزن بسیار پایینی برخوردار بوده و نصب آن برای کاربران بسیار آسان است. سقف‌‏های وافل، قابلیت نصب بر روی انواع ساختمان‏‌ها را دارا هستند. خوب است بدانید که تاریخچه این نوع سقف، به دوره هخامنشیان باز می‏‌گردد. امروزه شما می‏‌توانید نمونه‌های قدیمی سقف وافل را در بنای آکروپولیس کشور یونان مشاهده کنید. این نوع سقف دارای ساختار شبک‌ه‏ای بسیار دقیق بوده و در برابر انواع ضربات و سنگین‏‌ترین فشارها، مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می‌‏دهد.

    ویژگی‏‌های سقف وافل

    از مهم‏ترین ویژگی‌‏های سقف وافل می‌‏توان به ضخامت پایین آن اشاره نمود. ضخامت سقف‌‏های وافل بین ۱۰۰ الی ۳۰۰ میلی‌متر است. جالب است بدانید که این نوع سقف با ضخامت پایین، از مقاومت بالاتری نسبت به سقف‌‏های بتنی ضخیم برخوردار می‌‏باشد. علاوه بر آن، متخصصان در طراحی سقف وافل تلاش نموده‌‏اند تا با ایجاد کانال‏‌هایی در لابلای آن، وزن سقف را به حداقل برسانند. سطح زیرین سقف‏‌های وافل از طراحی خوبی برخوردار هستند؛ به همین دلیل کاربران می‏‌توانند انواع کناف و تزئینات را به آسانی بر روی سطح زیرین این نوع سقف نصب نمایند.

    انواع مختلف سقف وافل

    همانطور که در بخش‌‏های قبل اشاره شد، سقف‌‏های وافل از مزایای بسیار زیادی برخوردار هستند. البته بهتر است قبل از خرید این نوع سقف، اطلاعات کاملی راجع به انواع مختلف آن داشته باشید. به طور کلی سقف‏‌های وافل به چهار صورت یک طرفه، دو طرفه، دال مثلثی و دال مربعی تقسیم می‏‌شوند. پیشنهاد می‏‌شود برای تجربه یک خرید مطمئن و سودمندانه‌‏تر، قبل از انجام هر کاری با افراد کاربلد و متخصص در این زمینه مشورت کنید و از تجربیات طلایی آن‌‏ها استفاده نمایید.

    ۱-یک طرفه

    سقف‏‌های یک طرفه وافل، برای دیوارهایی با فاصله کم نسبت به یکدیگر (حداکثر ۸ متر) کاربرد دارند. این نوع سقف به صورت قالب‏‌های مستطیلی تولید می‏‌شوند و از وزن نسبتا پایینی برخوردار هستند. جالب است بدانید که سقف‏‌های وافل یک طرفه قیمت مناسب و ارزان‏تری نسبت به دو طرفه دارند. البته برای استفاده از این نوع سقف، باید حتما استفاده از تیرچه میانی را جدی بگیرید. استفاده از تیرچه میانی برای اجرای این نوع سقف، سبب افزایش مقاومت و استحکام آن می‌‏شود.

    ۲-دو طرفه

    سقف‏‌های دوطرفه وافل، برای ساختمان‌‏های مرتفع مورد استفاده قرار می‌‏گیرند. این نوع سقف نسبت به یک طرفه از ضخامت و استحکام بالاتری برخوردار بوده و قیمت بیشتری دارد. متخصصان برای اجرای این نوع سقف، باید از میلگردهای بیشتری استفاده کنند. از این رو، می‏‌توان نتیجه گرفت که هزینه اجرای سقف وافل دوطرفه نسبت به یک طرفه گران‏تر است. فراموش نکنید که سقف‏‌های دوطرفه وافل در برابر زلزله و سایر عوامل فرساینده و مخرب از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند.

    برتری سقف وافل نسبت به یونولیت
    برتری سقف وافل نسبت به یونولیت

    برتری سقف وافل نسبت به یونولیت

    متخصصان در گذشته‏‌های نه چندان دور برای اجرای سقف انواع ساختمان‌‏ها، از سقف‏‌های یونولیتی استفاده می‏‌نمودند. سقف‏‌های یونولیتی از قیمتی بسیار مناسب و کیفیت بالایی برخوردار بوده و نصب آن‌‏ها برای کاربران بسیار آسان است. اما با ورود سقف‏‌های وافل به صنعت ساختمان سازی، بازار خرید و فروش سقف‏‌های یونولیتی دچار کم رونقی شد. خوب است بدانید که سقف‏‌های وافل نسبت به یونولیتی مزایای بیشتری دارند.

    ۱-استحکام بیشتر

    یکی از مهم‏ترین مزایای سقف وافل نسبت به یونولیت، استحکام بیشتر آن است. سقف‏‌های یونولیتی، از مقاومت خوبی در برابر فشار و وزن بالا برخوردار نیستند و سریعا می‏‌شکنند. از این رو، متخصصان می‌‏بایست برای اجرای سقف‌‏های یونولیتی از میلگردهای مخصوص استفاده نمایند. اما سقف‌‏های وافل در ساختار خود دارای بتن بسیار مستحکم و قوی هستند. جالب است بدانید که سقف‏‌های یونولیتی در اثر برخورد با مواد اسیدی یا هیدروکربنی سریعا از بین می‌‏روند. به همین دلیل، اگر قصد ساخت یک ساختمان قوی و محکم را دارید، پیشنهاد می‌‏شود سقف‏‌های وافل را جایگزین سقف‌‏های یونولیتی کنید. برای تست استحکام و مقاومت سقف وافل و یونولیتی، می‏‌توانید با چکش به بدنه آن‏‌ها ضربه بزنید و شاهد نتیجه باور نکردنی باشید.

    ۲-مقاومت بالا در برابر حرارت

    مقاومت بالا در برابر حرارت و آتش سوزی نیز از دیگر مزایای سقف‏‌های وافل نسبت به یونولیت به شمار می‌‏آید. در برخی از مواقع ممکن است سیم‌‏های برق موجود در سقف بنا بر دلایلی دچار اتصالی و آتش سوزی شوند. در چنین شرایطی سقف‏‌های یونولیت تغییر حالت داده و دچار ریزش می‏‌شوند. اما سقف‌‏های وافل قادر به تحمل حرارت تا بیش از ۶۰۰ درجه سانتی گراد هستند. علاوه بر آن، این نوع سقف‏‌ها در زمان آتش سوزی دچار ریزش نمی‌‏شوند و خطرات احتمالی را برای ساکنین ساختمان به حداقل می‌‏رسانند.

    فرآیند اجرای سقف وافل

    متخصصان برای اجرای سقف‌‏های وافل، ابتدا شمع بندی می‏‌کنند. در این مرحله، آن‏ها میله‏‌های بلندی مشابه شمع در وسط سازه قرار می‏‌دهند تا سقف بر روی آن‏ها به خوبی بنشیند. در مرحله دوم، میله‌‏های توپر و ضخیم به منظور میله کشی بر روی دیواره‌‏ها قرار می‏‏‌گیرند. پس از آن تکنسین‌‏ها، قالب‏‌های وافل را بر روی میله‏‌ها نصب می‏‌کنند. البته توجه داشته باشید که آرماتور بندی قالب‌‏ها، از مهم‏ترین بخش‌‏های اجر

    فرآیند اجرای سقف وافل
    فرآیند اجرای سقف وافل

    ای سقف وافل به شمار می‏‌آید. در مرحله آخر، متخصصان با استفاده از دستگاه‌‏های مخصوص، قالب‏‌ها را با بتن‏‌های خمیری و رقیق پر می‌‏کنند.

    اجرا و سفارش سقف وافل

    استفاده از سقف‌‏های وافل در صنعت ساختمان سازی، سبب افزایش چندین برابری مقاومت و استحکام سازه‌‏ها شده است. شما می‏‌توانید با خرید این محصول ارزشمند، ساختمان خود را به بهترین شکل مقاوم سازید. البته برای خرید سقف‏‌های وافل با قیمت مناسب و کیفیت باور نکردنی، باید به فروشگاه‌‏های معتبر مراجعه فرماید. شما می‏‌توانید با مراجعه به بنیتک ، سقف وافل مورد نظر خود را به بهترین شکل ممکن تهیه کنید . علاوه برآن، شما می‌‏توانید قبل از انجام هر کاری با تکنسین‌‏های این مجموعه مشورت کنید و از تجربیات طلایی آن‏‌ها استفاده نمایید.

    کلام آخر

    همانطور که پیش تر اشاره شد، نصب سقف وافل برای تمامی ساختمان ها اعم از مسکونی و تجاری الزامی است. اما برای اجرای این سقف، نباید به شرکت های نامعتبر اعتماد کنید. شما می‌توانید با مراجعه به شرکت های معتبر، این نوع سقف را به بهترین شکل ممکن تهیه کنید و بر روی سازه خود قرار دهید.

    منبع : https://benytech.com

    شماره تماس دفتر: ۰۲۱۲۲۳۰۳۰۸۱ – ۰۲۱۲۲۳۰۳۰۸۲

    ارتباط با مدیر فروش: ۰۹۱۲۹۲۷۳۵۱۵

    آدرس : خیابان شریعتی، خیابان خواجه عبدالله انصاری، کوچه چهاردهم، پلاک ۲۴ واحد۱۰

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

    دکمه بازگشت به بالا