رپورتاژ

فریم ورک های PHP ؛ ۵ فریم‌ورک که باید بشناسید

  • فریم ورک های PHP ؛ ۵ فریم‌ورک که باید بشناسید

    فریم ورک های PHP

    فریم ورک های PHP ؛ ۵ فریم‌ورک که باید بشناسید حتما تاکنون بارها برای شما نیز پیش آمده که از خود پرسیده باشید که فریم ورک ‌های PHP چیست. فریم ورک PHP بستری برای ایجاد برنامه‌های کاربردی وب پی‌اچ‌پی است. به زبان ساده برای این که بدانید فریم ورک های PHP چیست (پی‌اچ‌پی) می‌توان گفت چارچوب‌های پی‌اچ‌پی کتابخانه‌های کد را برای توابع متداول ارائه می‌دهند و تعداد کد اصلی مورد نیاز برای نوشتن را کاهش می‌دهد. در این مقاله به شما خواهیم گفت فریمورک‌های پی‌اچ‌پی چیست و با ۵ فریم‌ورک محبوب که باید بشناسید آشنا خواهیم شد.

    فریمورک پی‌اچ‌پی
    فریمورک پی‌اچ‌پی

    فریمورک پی‌اچ‌پی چیست؟

    اگر اولین قدم‌های خود را در دنیای توسعه وب، به عنوان یک برنامه‌نویس آینده‌نگر یا یک کارفرمای جدی، بر می‌دارید، زمان زیادی طول نمی‌کشد تا با پی‌اچ‌پی آشنا شوید. البته جای تعجب ندارد چرا که پی‌اچ‌پی در میان محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی وب قرار می‌گیرد. علاوه بر این، ۷۹ درصد از همه وب‌سایت‌ها بر اساس پی‌اچ‌پی ساخته شده‌اند و ابزارهای وب مورد استفاده روزانه شما نیز مانند فیس‌بوک، ویکی‌پدیا، یاهو، میل‌چیمپ و پینترست از پی‌اچ‌پی استفاده می‌کنند. همچنین برای طراحی پورتال و طراحی انواع سایت‌های شرکتی و سازمانی نیز می توانید به سادگی از زبان برنامه‌نویسی و یا فریم‌ورک‌های پی‌اچ‌پی استفاده نمایید.

    در حالی که کلمات برای نوشتن یک متن به هر زبان رایج و متداول کافی هستند، استفاده از کدهای اولیه و پایه پی‌اچ‌پی برای ایجاد یک برنامه وب یک فرایند طولانی و پیچیده خواهد بود. بنابراین جهت ساده‌سازی توسعه، استفاده از فریم‌ورک‌های پی‌اچ‌پی که شامل کتابخانه‌های قالب وب از قبل بسته‌بندی شده و دسترسی به پایگاه داده می‌باشد و دسترسی کاربر را به مدیریت و استفاده از توابع امکان‌پذیر می‌کند، یک روش معمول است.

    پی‌اچ‌پی یک زبان برنامه‌نویسی منبع‌باز در سمت سرور برای توسعه وب است که می‌تواند در HTML جاسازی شود. این پلتفرم با تمامی‌سیستم عامل‌های اصلی (مک او اس، لینوکس، یونیکس، ویندوز) سازگار است و توسط انواع سرورهای وب (آپاچی، انجین‌ایکس، لایت‌اسپید، آی‌آی‌اس) پشتیبانی می‌شود. همچنین این زبان محدود به HTML نیست و می‌تواند فایل‌های متنی و تصویری با فرمت‌های مختلف تولید نموده و خروجی مورد نظر را ارائه دهد. شما می‌توانید انواع سایت سازهای مختلف را با استفاده از زبان پی‌اچ‌پی ایجاد نمایید.

    فریم‌ورک‌های پی‌اچ‌پی بستری برای ایجاد برنامه‌های کاربردی وب پی‌اچ‌پی هستند. این فریم ورک‌ها شامل کتابخانه‌هایی با توابع و کلاس‌های از پیش بسته‌بندی شده و عناصری برای تحقق الگوی طراحی نرم‌افزار و ایجاد انواع وب‌سایت‌ها و یا فروشگاه سازها هستند.

    انواع فریم‌ورک‌های پی‌اچ‌پی

    امروزه توسعه دهندگان پی‌اچ‌پی به هیچ وجه از فقدان چارچوب‌های برنامه نویسی رنج نمی‌برند. برعکس، گم شدن در تنوع آنها متداول تر است چرا که امروزه انواع و اقسام فریمورک‌های مختلف و مشهور برای انجام هرگونه اموری که مد نظر شما می‌باشد، پیاده سازی شده است. برای اینکه شما را در جهت درست برای انتخاب بهترین فریمورک‌های پی‌اچ‌پی راهنمایی نموده باشیم، در ادامه پنج مورد از محبوب ترین فریم ورک‌های پی‌اچ‌پی را با بهترین عملکرد آورده شده است.

    ۱. لاراول

    لاراول
    لاراول

    لاراول محبوب‌ترین فریم‌ورک پی‌اچ‌پی است. به عنوان یک چارچوب برای “صنعتگران وب”، کاملا مطابق با ادعای سازندگان آن است، و به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا طرح‌های زیبا و مدرن را بسازند. لاراول به دلیل امکان یادگیری سریع، سادگی و مطالب آموزشی جامع، توسط توسعه‌دهندگان جوان مورد استقبال قرار می‌گیرد. همچنین از طرفی دیگر مهندسان با تجربه پی‌اچ‌پی محیط توسعه داخلی آن، موتور الگو و سیستم مسیریابی RESTful را تحسین می‌کنند.

     ۲. Symphon (سیمفونی)

    سیمفونی مجموعه برجسته‌ای از ویژگی‌ها و نسخه‌های پشتیبانی بلند مدت را ارائه می‌دهد، اما در مقابل نیاز به تخصص کافی دارد. این امر باعث می‌شود توسعه‌دهندگان تازه کار نسبت به استفاده از سیمفونی محتاط‌تر باشند اما این نکته همچنان باعث نمی‌شود از محبوبیت سیمفونی کاسته شود. سیمفونی دارای یکی از بزرگترین جوامع توسعه دهنده است که SensioLabs، ایجاد کننده‌ای چارچوب، با افزودن مطالب آموزشی جامع، پست‌های وبلاگ و امکان تبادل بحث و گفتگوها از آن پشتیبانی می‌کند.

    ۳.Zend (زند)

    زند
    زند

    زند به دلیل ماهیت مبتنی بر اجزای آن، در جامعه پی‌اچ‌پی به عنوان چارچوب چسب (aglue framework) شناخته می‌شود. در واقع، با استفاده از زند این آزادی را دارید که اجزای لازم را به عنوان کتابخانه‌های جداگانه بارگذاری کنید، که به نوبه خود باعث استفاده مجدد از کدهای فعلی می‌شود. این چارچوب نه تنها حاوی یک کتابخانه داخلی غنی است بلکه می‌تواند آزادانه با تعداد زیادی کتابخانه خارجی نیز ادغام شود.

    ۴. فالکون 

     Phalcon (فالکون) اساساً با سایر چارچوب‌های پی‌اچ‌پی متفاوت است، زیرا این یک برنامه افزودنی پی‌اچ‌پی است که به زبان C نوشته شده است. این فرم‌ورک به منابع کمی نیاز دارد، از چارچوب MVC پشتیبانی می‌کند و دارای سرعت عملکرد چشمگیری است. اما به دلیل عدم وجود موتور تست خودکار و ماهیت عجیب چارچوب، یافتن و رفع اشکالات به معضلی تبدیل می‌شود که حتی بعضی از توسعه‌دهندگان با تجربه را از کار با فالکون منصرف می‌کند.

    ۵. Cake PHP

    با انتخاب کیک پی‌اچ‌پی، مجموعه ای از عملکردهای اساسی لازم برای توسعه پی‌اچ‌پی را دریافت می‌کنید: پشتیبانی از MVC، مجموعه‌ای از افزونه‌ها و اجزای مفید، قابلیت استفاده مجدد از کد و پشتیبانی AJAX  آنچه کیک پی‌اچ‌پی را از سایر فریمورک‌های پی‌اچ‌پی متمایز می‌کند تأکید آن بر قراردادهای برنامه نویسی است که از یک طرف روند توسعه را سرعت می‌بخشد، اما از سوی دیگر ممکن است خلاقیت شما را کاهش دهد.

    کلام آخر

    به جرات می‌توان گفت که انتخاب یک چارچوب پی‌اچ‌پی بر کل پروژه توسعه شما تأثیر می‌گذارد. این که آیا راه‌حلی که انتخاب می‌کنید روند را ساده می‌کند یا مانع توسعه سریع برنامه شما می‌شود، بستگی به این دارد که چقدر نیازهای پروژه خود را می‌شناسید و اینکه آیا چارچوب پی‌اچ‌پی مورد نظر می‌تواند این نیاز‌ها را برطرف کند. تماس با مشاوران توسعه وب در این مرحله بسیار متداول است و در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی و یا مشاوره شما می‌توانید با متخصصین وب رمز در ارتباط باشید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

    دکمه بازگشت به بالا