رپورتاژ

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان | ایمپلنت لیزری

  • بهترین راه برای حفظ بهداشت روکش های ایمپلنت ۱. استفاده از دستگاه هایی به نام واترجت است که آب یا دهانشویه را با فشار در اطراف ایمپلنت اعمال می کنند و باعث تمیز نگه داشتن لثه اطراف ایمپلنت های دندانی می گردد در غیر این صورت استفاده از مسواک های نرم و نخ دندان برای حفظ بهداشت لثه اطراف ایمپلنت کمک کننده می باشد.

    زمان لازم برای جوش خوردن ایمپلنت دندان به طور متوسط در فک پایینی سه ماه و در فک بالایی پنج ماه است. البته زمان جوش خوردن ایمپلنت می تواند برای هر فرد متفاوت باشد. به طور مثال در برخی شرایط که در فک بالایی لیفت سینوس قرار داده شده باشد، توصیه می شود مدت زمانی حدود ۳۰ روز صبر کرد تا تراکم استخوان به میزان کافی برسد و شرایط مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان مهیا شود. پس از این مورد شرایط مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان مطرح می شود.

    نکات مهم در مراقبت از ایمپلنت دندان
    نکات مهم در مراقبت از ایمپلنت دندان

    نکات مهم در مراقبت از ایمپلنت دندان

        ۱. تورم و درد را مدیریت کنید. …
    ۲. به بهداشت دهان اهمیت دهید. …
    ۳. در خوردن و آشامیدن احتیاط کنید. …
    ۴. از غذاهای سفت و چسبنده دوری کنید. …
    ۵. استفاده از نخ دندان را جدی بگیرید. …
    ۶. از محصولات مخصوص دندان های حساس استفاده کنید. …
    ۷. از مصرف الکل و دخانیات دوری کنید

    چگونه از ایمپلنت دندان خود نگه داری کنیم؟

     نحوه صحیح مسواک زدن طبق روشی که دندانپزشک شما هنگام آموزش صحیح مسواک زدن بر روی دندان شما یا بر روی ماکت دندان شما توضیح می دهد، بسیار مهم است. شما باید این روش را برای ایمپلنت دندان خود انجام دهید. در ایمپلنت ، شما می توانید دندان های کاشته شده خود را مانند دندان های طبیعی خود مسواک بزنید.

    ولی به هیچ عنوان نباید از نخ دندان یا خلال دندان بر روی ایمپلنت خود استفاده نمایید، زیرا استفاده از خلال دندان باعث می گردد که شما غذایی که میل کرده اید از بین دو ایمپلنت به سمت پایین هدایت شود و نخ دندان غذا را به زیر ایمپلنت هدایت می کند.

    شما بیمارانی که ایمپلنت دندان انجام داده اید بهتر از مسواک واترجت استفاده کنید تا نخ دندان یا خلال دندان. مسواک های واترجت به دلیل طراحی پیشرفته از سیستمی برخوردار هست که می توانند با فشار آب بین دندان های شما را تمیز کنند این مسواک ها مانند اسپری آبی هستند که دندانپزشک ها هنگامی که دهان بیمار را شستشو می دهند عمل می کنند و این قدرت را دارند که بین دندان های ایمپلنت شده را تمیز کنند و به راحتی مواد غذایی بین آن ها را شستوشو دهند.

    هنگامی که شما غذا میل می کند، مواد قندی و مواد غذایی بر روی دندان های شما و همچنین ایمپلنت شما تجمع می کند و اگر این مواد تمیز نشود باعث تورم لثه می شود. به مرور زمان این روند باعث چسبندگی لثه ها به دندان می شود که خود این امر باعث می شود که باکتری و جرم بیشتر به زیر دندان های طبیعی یا ایمپلنت دندان جمع شود و با ادامه این روند دندان طبیعی شما یا ایمپلنت شما لق می شود.

    اولین گام بعد از کاشت دندان، جلوگیری کردن از عفونت و کاهش دادن درد بعد از جراحی است که در اکثر مواقع بیمار دردی نداشته و روش های معمول مراقبت از زخم دندان را انجام داده است مانند شستوشو دهان با دهان شو( کلر هگزیدین )، مصرف نکردن سیگار، مسواک زدن و …. توجه داشته باشید که مسواک زدن یکی از نکات مهم برای سلامتی دندان های طبیعی و ایمپلنت است.

    موارد مورد نیاز بعد از انجام ایمپلنت

    ۱. لطفا بعد از جراحی ایمپلنت و کارگذاری پایه ها در محل جراحی شده فشار های از جویدن کنترل شود و با طرف دیگر غذا جویده شود، همچنین سعی بفرمایید تا مدت یک هفته از غذاهای نرم استفاده بفرمایید، حتی اگر با طرف دیگر میجوید، لازم به ذکر است که ۲ تا ۳ هفته اول خیلی مهم می باشد که به پایه های کار گذاشته شده فشار وارد نگردد.
    ۲. شستشو با سرم شستشو و یا دهانشویه نقش مهمی در بهبود زخم لثه و همچنین جلوگیری از عفونت ایفا خواهد کرد، پس لطفا از ساعات بعد از جراحی دهان خود را بطور منظم شستشو دهید و این  عمل را روزی چندین بار ( ۴ تا ۵ بار حداقل ) در روز انجام دهید، ولی استفاده از دهانشویه را طبق دستور دندانپزشک انجام دهید که اصولا روزی ۲ بار می باشد.
    ۳. در ۲۴ ساعت اول از مواد غذایی و نوشیدنی های گرم استفاده نگردد، می توانید همه چیز میل کنید فقط سرد و نرم باشد.
    ۴.    احتمال آمدن خون آبه از محل جراحی از ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از جراحی طبیعی می باشد و نگران این مسئله نباشید، در جراحی سینوس لیفت باز، احتمال آمدن خون آبه از بینی نیز امکان پذیر است.
    ۵. از خالی کردن آب دهان با فشار خودداری بفرمایید و اگر آب دهان و حتی خون آبه در دهان جمع گردید لطفا دستمال جلوی دهان خود نگه دارید و به آرامی محتویات دهان را در آن خالی کنید و از تخلیه آن با فشار بپرهیزید زیرا تحرک زخم باعث خونریزی می گردد.
    ۶. دارو های تجویز توسط دندانپزشک خود از طریق دستور استفاده نمایید و در مورد آنتی بیوتیک های تجویز شده لطفا کل تعداد تجویز شده را مصرف بفرمایید نه اینکه بعد از ۲ یا ۳ روز مصرف را خودسرانه قطع کنید، که اصولا به مدت ۱ هفته هر ۸ ساعت این داروها مصرف باید گردد.
    ۷. امکان دارد محل جراحی بعد از گذشت ۲۴ تا ۷۲ ساعت بعد متورم شود که امری ست طبیعی، می توانید بعد از جراحی از کمپرس یخ استفاده نمایید، توجه داشته باشید که اگر برای شما پیوند استخوانی نیز انجام گردیده احتمال این تورم خیلی بیشتر خواهد بود و جای نگرانی نیست بعد از چند روز بر طرف می گردد.
    ۸. لثه در قسمت جراحی شده امکان دارد بعد از چند روز تغییر رنگ داده و مایل به سفید یا طوسی گردد، نگران این موضوع نباشید و فکر نکنید که عفونت ایجاد شده است زیرا این امر نشانگر بهبود یافتن زخم زخم می باشد.
    ۹. اگر خون آبه که از محل جراحی ترشح می کند به خونریزی شدید تبدیل شد، می توانید تکه ای گاز استریل شده از داروخانه تهیه کنید و آنرا تا کرده (با دستان تمیز) و بر روی زخم گذاشته و به آرامی گاز بگیرید بعد از مدتی خونریزی قطع خواهد شد در غیر اینصورت با پزشک خود تماس تماس بگیرید و یا به مراکز درمانگاهی و یا بیمارستانی مراجعه بفرمایید.

     در مجموع نگهداری ایمپلنت بسیار بسیار مهم می باشد و باعث ماندگاری آن در درازمدت می گردد.

    نحوه نگهداری ایمپلنت 

    ایمپلنت بهترین راهکار برای جایگزینی دندان از دست رفته است اما در حالت عادی در سن های بالای ۷۰ سالگی افراد دندان های خود را از دست می دهند، در صورتی که در طول عمر بهداشت دهان و دندان رعایت شود، با افتادگی زودرس دندان و در نتیجه درمان آن با روش هایی همچون ایمپلنت دندان روبرو نمی شویم. از دست رفتن دندان می تواند به دلیل پوسیدگی ها، بیماری های دهان و دندان و یا در اثر اتفاقاتی همچون ضربه های شدید پیش بیاید.

    از آنجایی که از دست رفتن دندان ها ظاهر افراد را بسیار خراب می کند، بیماران می بایست با روش هایی همچون ایمپلنت به مداوای مشکل خود بپردازند. ایمپلنت های دندان می توانند جای یک دندان یا چندین دندان از دست رفته را جبران کنند. ایمپلنت کامل ترین روش برای جایگزینی دندان از دست رفته است که علاوه بر دندان، ریشه و تاج را نیز دربر می گیرد. برای نگهداری و مراقبت از ایمپلنت دندان توصیه می شود هر روز ۲ مرتبه ایمپلنت و کلا دندان ها را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. در مرحله بعدی مراجعه منظم به دندان پزشک ایمپلنت باید به صورت منظم انجام پذیرد.

    جهت تمیز کردن ایمپلنت دندان از لوازم مختص تمیزی ایمپلنت استفاده کنید تا به بافت زیرین لثه و ایمپلنت ضرر نرساند. به راحتی می توانید اطراف ایمپلنت را تمیز کنید تا از تجمع باکتری ها در اطراف ایمپلنت دندان جلوگیری کنید. در صورتی که ایمپلنت دندان دچار اسیب شد، متخصص ایمپلنت می تواند به راحتی ایمپلنت دندان را بیرون اورد و مجددا اقدام به کاشت ایمپلنت کند.

    ایمپلنت دندان با لیزر چیست؟
    ایمپلنت دندان با لیزر چیست؟

    ایمپلنت دندان با لیزر چیست؟

    کاشت دندان و بکار بردن لیزر دندان برای این امر بایستی با دقت انجام شود. بکار بردن لیزر با طول موج مناسب و دقیق نکته خاصی است که متخصص ایمپلنت بایستی رعایت نماید. فرایند استفاده از لیزر می تواند در مراحل متعدد کاشت دندان بکار رود. هم در مرحله اولیه کاشت ایمپلنت دندان می توان برداشتن لثه و ایجاد شکاف را با لیزر انجام داد و هم در مرحله ثانیه می توان بافت ایجاد شده روی ایمپلنت را برداشت و عملیات کاشت را ادامه داد.

    ایمپلنت لیزری گزینه ای بهتر برای وارد شدن آسیبی کمتر به بافت نرم می باشد. استفاده از لیزر در ایمپلنت موجب می شود که محل جراحی دندان با کمترین آسیب به بافت نرم و سخت آماده شود. در واقع در ایمپلنت لیزری جراحی آتروماتیک و بدون آسیبی را خواهیم داشت. دقت انجام جراحی در این روش بسیار افزایش دارد و خونریزی مانند روش جراحی با تیغ، نخواهیم داشت.

    مزایای ایمپلنت دندان با لیزر

        استفاده از لیزر در دندانپزشکی ایمپلنت با آسیب خونریزی کمتر همراه است.
    پس از درمان ایمپلنت دندان با لیزر ، یک پوشش انعقادی تولید می شود که از زخم در برابر ورود میکروارگانیسم ها به عنوان پانسمان بیولوژیکی محافظت می کند.
    لیزرهای دندانی می توانند با دقت مورد استفاده قرار گیرند ، به این معنی که حداقل آسیب به بافت های اطراف وارد می شود.
    حداقل خطر عفونت باکتریایی پس از عمل. این به این دلیل است که لیزر در حین کار روی ناحیه استریل می شود.
    زخم ها ممکن است نیازی به بخیه نداشته باشند و طول عمل کلی را کوتاه کرده و زمان بهبود را کاهش دهند.
    زخم ها سریعتر بهبود می یابند زیرا بافت نرم قادر است سریعتر بازسازی شود. این به معنی حداقل زمان خرابی است و به زودی می توانید از دندان ها و دهان خود به طور عادی استفاده کنید.

    مزایای ایمپلنت دندان با لیزر
    مزایای ایمپلنت دندان با لیزر

    در مرکز دندانپزشکی دکتر علی سجودی کاشت ایمپلنت دندان لیزری همراه با بازسازی و پیوند استخوان، همچنین لمینت و کامپوزیت دندان با استفاده از جدیدترین تجهیزات دندانپزشکی و تکنولوژی روز دنیا انجام می‌گردد.

    برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌های ۸۸۰۸۲۹۴۱ و ۸۶۱۲۸۹۹۶ تماس بگیرید.

    منبع سایت دکتر علی سجودی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

    دکمه بازگشت به بالا