رپورتاژ

آشنایی با انواع لوله سیاه و لوله گالوانیزه در آهن ۱۱۸

  • آشنایی با انواع لوله سیاه و لوله گالوانیزه در آهن ۱۱۸

    لوله، یکی از انواع ابزارهای صنعتی است که به منظور انتقال جریان آن و یا سایر سیالات و همچنین گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول از نظر ظاهری شبیه به استوانه توخالی است. لوله دارای انواع مختلفی است و در جنس‌های مختلف فلزی و پلاستیکی تولید می‌شود. لوله‌های فولادی در صنایع مختلف پالایشگاهی، نیروگاه ها، انتقال آب و فاضلاب، سیستم و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی استفاده می‌شوند. انواع لوله فولادی شامل لوله گالوانیزه، مانیسمان، داربستی، صنعتی، گازرسانی، مبلی، آبرسانی و… است. انواع لوله بر اساس قطر خارجی، ضخامت دیواره لوله و جنس تعیین می‌شوند. فلز، آلیاژ، سرامیک، فایبرگلاس، بتن، پلاستیک و… از جنس‌های رایج لوله است. انتخاب جنس لوله بر اساس فشار و دما، هزینه و… تعیین می‌گردد. در این بخش به منظور آشنایی با لوله قصد داریم در مورد مشخصات، کاربرد و ویژگی‌های لوله سیاه و گالوانیزه در آهن ۱۱۸ صحبت کنیم. در خصوص دریافت اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

    آشنایی با انواع لوله
    آشنایی با انواع لوله

    آشنایی با لوله مانیسمان

    به طور کلی لوله‌‎ها از نظر روش ساخت به دو دسته لوله‌های بدون درز و لوله‌های درزدار تقسیم‌بندی می‌شوند. در ساخت لوله‌های درزدار یا لوله‌های درز جوش همانطور که از نامشان پیداست ابتدا ورق فولادی به صورت لوله فرم داده می‌شود. محل درزها توسط جوش به یکدیگر متصل می‌شود. لوله مانیسمان در واقع برعکس لوله‌های درزدار است. در ساخت لوله مانیسمان از هیچ درز جوش و شکافی استفاده نمی‌شود. سطح لوله مانیسمان یکپارچه است.

    لوله مانیسمان معمولا لوله‌ای مقاوم‌تر و بهتر است. از آنجایی که در ساخت این لوله از هیچ نوع جوشکاری استفاده نمی‌شود، بنابراین مشکلاتی نظیر ترک خوردن یا آسیب دیدن بخش‌های مختلف نیز وجود ندارد. اما در لوله‌های درزدار ممکن است لوله ترک‌خورده و در نتیجه از استحکام کافی برخوردار نباشد.

    آشنایی با لوله مانیسمان
    آشنایی با لوله مانیسمان

    در یک مقایسه کلی لوله‌های بدون درز و لوله‌های درزدار باید گفت لوله‌های بدون درز دارای مقاومت بیشتری بوده و استحکام بسیار بالایی دارند. این لوله‌‎ها در برابر نیروهای خارجی مناسب‌تر از لوله‌های درزدار عمل می‌کنند. استفاده از لوله‌های بدون درز در مواردی به کار می‌رود که عمل اتصال دشوار باشد. چرا که این لوله‌‎ها به دلیل مقاومت بالایی که دارند، در هنگام اتصال دچار آسیب نمی‌شوند. از جمله مهم ترین کاربرد لوله مانیسمان در متن زیر آورده شده است:

    • استفاده در خط‌های استخراج و انتقال نفت و گاز، صنایع پالایشگاهی و شرکت‌های پتروشیمی
    • استفاده در مبدل‌های حرارتی و گرمایی
    • عایق کردن کابل‌های برق و سایر موارد در نیروگاه‌های انرژی
    • آبرسانی صنعتی و امور کشاورزی

    آشنایی با لوله گالوانیزه

    آشنایی با لوله گالوانیزه
    آشنایی با لوله گالوانیزه

    نوع دیگر لوله فولادی، لوله گالوانیزه است. از مشخصات بارز لوله گالوانیزه مقاومت عالی در برابر خوردگی و آسیب‌پذیری است. لوله گالوانیزه در زمان ساخت گالوانیزاسیون می‌شود. یعنی در زمان تولید یک لایه فلز روی بر سطح آن زده می‌شود. این مسئله سبب مقاومت آن در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی می‌شود. مهم‌ترین  کاربرد لوله گالوانیزه در خصوص آبرسانی است. لوله گالوانیزه از نوع لوله درزدار است. این لوله با طول ۶ متر و قطر ۱ تا ۸ اینچ تولید می‌شود.

    در خصوص آشنایی با لوله گالوانیزه باید گفت این لوله در مقایسه با دیگر لوله‌های آهنی دارای مقاومت کمی است. اما در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی از مقاومت عالی برخوردار است. همین مسئله سبب افزایش طول عمر لوله می‌شود. از طرفی ساختاری یکپارچه دارد. همین مسئله سبب مقاومت آن در برابر ضربه نیز می‌شود. لازم به ذکر است لوله گالوانیزه در ابتدا دارای رنگ شفاف است. به مرور زدم در اثر عوامل محیطی تغییر رنگ می‌دهد. از ویژگی‌های بارز این لوله قابل بازیافت بودن آن است.

    لوله گالوانیزه به سبب ویژگی‌های مثبتی که دارد، از کاربرد زیادی برخوردار است. از جمله مهم‌ترین  کاربردهای لوله گالوانیزه می‌توان به آبرسانی اشاره کرد. در ساختمان‌سازی به منظور انتقال آب از لوله گالوانیزه استفاده می‌شود. البته کاربرد این لوله تنها به آبرسانی محدود نمی‌شود. به منظور انتقال گاز و یا سیالات دیگر از لوله گالوانیزه استفاده می‌شود. از طرفی در سیستم آبیاری و تصفیه‌خانه‌ها نیز کاربرد دارد.

    آهن ۱۱۸ مرکزی معتبر جهت فروش انواع آهن‌آلات است. به منظور خرید انواع لوله با قیمت و کیفیت تضمینی با شمارع ۰۲۱۵۴۴۷۳ تماس بگیرید و یا به وب سایت آهن۱۱۸ مراجعه کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

    دکمه بازگشت به بالا