رپورتاژ

مراحل خواستگاری تا بله برون ، عقد و عروسی

  • مراحل خواستگاری تا بله برون ، عقد و عروسی

    مراسم ازدواج در ایران از گذشته تا کنون اهمیت زیادی داشته است. این مراسم که همیشه با تب وتاب همراه بوده. از خواستگاری تا عقد در محضر عقد در کرج و ازدواج، دختر و پسر باید از مراحلی عبور کنند و یک سری از مراسمات را برگزار کنند تا گام به گام رابطه رسمی‌تر شده و به عقد و ازدواج برسد. البته در بین خانواده‌ها، شهرها و فرهنگ‌های مختلف، تفاوت‌هایی نیز در برگزاری مراسمات وجود دارد، اما در کل در کشور ما از خواستگاری تا عقد، مراحلی که باید طی شود تقریبا یکسان است. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا مراحل خواستگاری تا بله برون ، عقد و عروسی را به شما بگوییم.

    برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو با شماره  ۰۹۲۰۱۶۱۲۴۶۳ تماس بگیرید.

    آدرس ما: جهانشهر بلوار جمهورى بعد از پارک فاتح نبش کوچه جدیدى پلاک ۴ واحد ۶ طبقه سوم

    مراحل قبل از خواستگاری

    برای آشنایی بهتر با مراحل خواستگاری تا بله برون و عقد بهتر است ابتدا کمی مراحل قبل از خواستگاری را مورد بررسی قرار بدهیم. نکاتی که قبل از خواستگاری باید به آن ها توجه کنید عبارت‌اند از:

    بهتر است قبل از خواستگاری چند جلسه با در جریان گذاشتن خانواده ها باهم بیرون بروید؛ زیرا مراسم خواستگاری پر هزینه است و بهتر است در مرحله اول دو طرف با یکدیگر آشنا شوند و در صورت نیاز خانواده ها را با یکدیگر آشنا کنند. بهتر است قبل از خواستگاری هدف خودتان از ازدواج را بدانید. شما باید بدانید که زندگی بعد از ازدواج با زندگی زمان حال شما بسیار متفاوت است و هر دو طرف باید وظایف خود را قبل از ازدواج مشخص کنند.

    شما باید بدانید که از طرف مقابل چه انتظاراتی دارید و آن ها را قبل از خواستگاری ه صورت شفاف بیان کنید. توجه داشته باشید که بعد از ازدواج نمی توانید طرف مقابل را تغییر دهید به همین دلیل لازم است قبل از مراحل خواستگاری تا بله برون و عقد چند جلسه با طرف مقابل بیرون بروید و حتی در مواقع لازم به مشاور مراجعه کنید. توجه داشته باشید مراسم خواستگاری برای آشنایی دو طرف با یکدیگر است و قرار نیست با یک جلسه خواستگاری حتما ازدواج اتفاق بیفتد.

    مراسم خواستگاری

     به معنی پیشنهاد ازدواج است و آقای داماد با دسته گل و شیرینی به همراه خانواده به منزل عروس می رود و پیشنهاد ازدواج را توسط بزرگترها مطرح می کند. برای اینکه بدانید رفتار دختر در جلسه خواستگاری باید چگونه باشد می توانید این مقاله را بخوانید.

    مراسم خواستگاری
    مراسم خواستگاری

    مراسم بله برون

    مهر برون و یا خرج برون نیز گفته می شود. بله برون بخشی از فرآیند ازدواج سنتی در ایران است و آن عبارت است از مجلسی مردانه که در آن مهریه و شیربهای عروس توسط خانواده عروس و داماد تعیین می‌شود. گونه زنانه همین مجلس «بله برون» نام دارد. پس از آنکه مراسم خواستگاری به پایان رسید و دو خانواده کم و بیش رضایت خود را اعلام کردند، خانواده داماد از خانواده عروس درخواست برگزاری جلسه «مهر برون» می‌کند. در گذشته رسم بر این بود که هرگاه خانواده داماد درخواست می‌نمود، خانواده عروس مخالفت نموده و یکی دو روز دیرتر قرار می‌گذاشتند. علت این امر این بود که خانواده عروس نشان دهند عجله‌ای در شوهر دادن دختر خود ندارند. در روز تعیین شده، داماد به اتفاق چندتن از بزرگان خانواده‌ به خانه عروس می‌رفتند. پدر عروس نیز ریش سفیدان خاندانش را دعوت می‌نمود. امروزه در مراسم زنان نیز حضور دارند. هدف از برگزاری این جلسه، توافق بر سر میزان مهریه عروس است. معمولاً محصول توافق دو خانواده بر برگه‌ای با خط خوش نوشته می‌شود و داماد زیر آن را امضا می‌کند. سایرین نیز با امضای خود آن را گواهی می‌نمایند. در قدیم رسم بر این بود که تا توافق صورت نگرفته، میهمانان فقط با چای پذیرایی می‌شدند و بلافاصله پس از حصول توافق، شیرینی نیز به مجلس آورده می‌شد. گاه برای کاستن از رسوم، این مجلس با شیرینی خوران ادغام می‌گردد و تاریخ جشن عقد نیز در همان مجلس مشخص می‌شود

    نامزدی یا شیرینی خوران: این دوران، پس از توافق دو نفر برای ازدواج آغاز می‌شود. مجلس نامزدی معمولاً مجلسی زنانه است که در آن، خانواده داماد هدایایی از جمله شال و لباس به عروس پیشکش می کنند. در گذشته رسم بر این بود که طاقه شال را به همراه چند سینی تزئین شده و شاخه نبات پیش از ظهر به منزل عروس می فرستادند و زنان خانواده داماد بعد از غروب به منزل عروس می رفتند و چای و شربت و شیرینی می خوردند و حلقه نامزدی به دست عروس می انداختند.

    مراحل عقد محضری

    یکی از مهم‌ترین مراحل خواستگاری تا بله برون و عقد، عقد محضری می باشد. مراحل عقد محضری مهم‌ترین مرحله برای شروع زندگی زناشویی می باشد. در این مرحله اسم دو  طرف در شناسنامه هم قرار می گیرد و به طور رسمی زن و شوهر نامیده می شوند که بیشتر مواقع عروس و داماد تمایل به برگزاری این مراسم در یک محضر عقد شیک دارند.

    1. کار هایی که قبل از ورود به دفتر ثبت باید انجام بدهید شامل:
    2. دریافت معرفی نامه محضری
    3. مراجعه به آزمایشگاه و تعیین وقت آزمایش
    4. تزریق واکسن کزاز
    5. شرکت در کلاس های آموزشی و جلسات مشاوره مخصوص زوجین
    6. ثبت عقد در محضر
    7. دریافت سند عقد

    می‌باشد.

    مراحل عقد محضری
    مراحل عقد محضری

    مراسم جهازبرون

     چند روز قبل از برگزاری عروسی، مراسم جهازبرون صورت می گیرد. خانواده عروس و داماد عده ای از نزدیکان خویش را برای دیدن جهیزیه ی عروس دعوت می کنند.  هنگامی که جهیزیه در خانه داماد جای می گیرد؛ فردی از طرف خانواده عروس، لیست اسبابی که آورده اند را نشان داماد می دهد و از وی بابت آنها رسیدی دریافت می کند که البته امروزه دیگر کمتر مشاهده می شود

    مراسم حنابندان

    جشنی است که به مناسبت خداحافظی عروس در آخرین شب اقامت او در خانه پدری برگزار می شود. درشب حنابندان معمولاً زنان شرکت کننده دستشان را با آغشتن به ظرف حنایی که دور تا دور مجلس گرداننده می شود رنگ می کنند و معتقدند حنا اثری از بهشت و نشانه‌ای از شادی، مهر و نیکبختی دارد.

    مراسم عروسی

     در این مراسم آغاز زندگی مشترک یک زوج جشن گرفته می‌شود. این مراسم در کشورها و فرهنگ‌ها، ادیان و مذاهب، گروه‌های قومی و حتی طبقات اجتماعی گوناگون، به اشکال مختلفی برگزار می‌گردد.

    مراسم عروسی
    مراسم عروسی

    فاصله خواستگاری تا بله برون چقدر است؟

    خانواده عروس خانواده داماد را به خانه خود دعوت می کنند تا در مورد ازدواج به طور جدی تر صحبت کنند. این مرحله بله برون نام دارد. در مرحله بله برون نسبت به دیگر مراحل خواستگاری تا بله برون و عقد افراد بیشتری دعوت می شوند.

    در این مراسم احتمالاً عمه ‌ها و خاله‌ های عروس و داماد در شب «بله برون» هستند تا ببینند عزیزشان با چه کسی ازدواج می ‌کند و درباره عروسی و آینده این زوج صحبت کنند. در این سنت، مادر پسر انگشتری را به عنوان نماد تعهد به دختر می دهد.

    بله برون در لغت به معنای “بله گرفتن” است. «مهریه» از دیگر مواردی است که در این مهمانی مطرح خواهد شد. دقیقا برعکس مهریه است. مهریه قولی است که داماد در صورت طلاق به عروس می دهد.

    معمولا مهریه از سکه های طلا یا خانه تشکیل شده است. هر دو خانواده بحث می کنند که چه تعداد سکه باید نوشته شود و چه چیز دیگری باید به عنوان یک برگه قانونی اضافه شود. این یک توافق بین خانواده ها است و باعث می شود خانواده عروس نسبت به آینده دخترشان احساس امنیت کنند.

    این مراسم بسته به رسم و رسوم هر منطقه متفاوت است به طوری که ممکن است نام آن تغییر کند یا اصلا در آن منطقه مراسمی به نام بله برون وجود نداشته باشد.

    آیا همه خانواده‌ها این مراسم‌ها را برگزار می‌کنند؟

    در زمان قدیم این رسم و رسومات بیشتر رایج بودند اما اکنون برای کم کردن خرج و مخارج عروسی و برای راحت‌تر برگزار کردن آن، بخشی از این مراسمات مثل زمان قدیم انجام نمی‌شود. امروزه برخی از افراد معتقد هستند که نباید ازدواج و عروسی را سخت گرفت و نیازی به گرفتن جشن‌های پرهزینه و برگزار کردن این مراسم‌ها و اجرای این  سنت‌ها نیست. این افراد معتقد هستند که این مراسم‌ها مهم نیستند، بلکه مهم این است که زوج‌ها با هم تفاهم، سازگاری و عشق داشته باشند و به خوبی زندگی‌شان را شروع کنند و ادامه دهند. البته برخی از افراد هم برای چشم و هم چشمی یا دریافت سکه و طلاهای بیشتر از سمت خانواده‌ها، تمام یا بیشتر این جشن‌ها و مراسم‌ها را برگزار می‌کنند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

    دکمه بازگشت به بالا