رپورتاژ

درباره کابل کشی هوایی چه می دانید؟

  • درباره کابل کشی هوایی چه می دانید؟

    کابل کشی هوایی
    کابل کشی هوایی

    شاید با دیدن عنوان این مطلب، تصویری از تیر برق‌ها در کوچه و خیابان یا دکل های برق در اتوبان در ذهن شما نقش ببندد؛ خوب تصویر شما قطعا درست است، اما اطلاعاتی درباره این نوع کابل کشی هوایی دارید؟ خب بطور کلی ما برای انتقال برق از نیروگاه‌ها به شهر‌ها و روستاهای مختلف و همچنین در داخل شهر و روستا‌ها از نقطه‌ای به نقطه دیگر از سیم و کابل برق استفاده می‌کنیم. حالا برای این کار، روش‌های مختلف و متفاوتی وجود دارد که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. یکی از این روش‌ها کابل کشی هوایی است. آیا شما کابل‌کشی‌های هوایی را دیده‌اید؟ آیا اطلاعاتی درباره کابل‌کشی هوایی دارید و می‌دانید که دقیقا چیست؟ تفاوت آن و مزایای آن نسبت به دیگر انواع کابل‌کشی می‌دانید؟
    در این مقاله در کنار شما همراهان عزیز و محترم خراسان الکتریک، به بررسی کابل کشی هوایی خواهیم پرداخت و به طور مفصل آن را بررسی کرده و به انواع آن و همچنین کاربردهایش اشاره خواهیم کرد.

    کابل برق

    برای اینکه به یک درک و تصور درست از انتقال برق برسیم، ابتدا باید تجهیزات این کار را بشناسیم که همانطور که می دانید؛ کابل برق اصلی ترین جزء برای این انتقال است، پس طور کلی وسیله‌ای است که وظیفه انتقال برق را انجام می‌دهد. کابل‌های برق نیز با توجه به محیط و میزان ولتاژی که باید تحمل کنند؛ به انواع مختلفی از لحاظ جنس تقسیم می‌شوند. جنس رسانا و هادی، عایق و روکشی که در کابل به کار می‌رود مهم است و در استفاده و کاربرد آن‌ها تعیین کننده است.

    کابل کشی هوایی
    کابل کشی هوایی

    کابل کشی هوایی چیست؟

    کابل هوایی یا Aerial bundled cable نیز مانند دیگر کابل‌ها که وظیفه انتقال برق را ایفا می‌کنند، همین کار را می‌کند. این کابل‌ها به طور کلی دو دسته روکش‌دار و بدون روکش تقسیم می‌شوند. این کابل‌ها را شما قطعا در کوچه و خیابان روی تیرهای برق دیده‌اید. به صورت معلق و آویزان از یک تیر به تیر برق بعدی کشیده شده‌اند. کابل‌کشی هوایی از آنجاییکه کاری است که از نظر اقتصادی کاملا به صرفه است، در اکثر شهرها و روستاها استفاده می‌شود.
    کابل هوایی بدون روکش خود چندین نوع دارد که شامل؛
    هادی لخت AAC
    ACSR
    و AAAC می‌شوند.
    یکی از مهم‌ترین مدل‌های کابل‌های هوایی روکش‌دار، کابل خود نگهدار است که در خطوط هوایی، وظیفه انتقال را بر عهده دارد.

     این کابل پر استفاده، روی دکل‌ها استفاده شده و توسط یک پایه و نگهدارنده نصب و استفاده می‌شود. به طور کلی جنس روکش کابل خودنگهدارنده، از جنس پلی اتیلن است. این کابل‌ها نیز خود به دو گروه تقسیم‌بندی می‌شوند. کابل خود نگهدار فشار ضعیف دسته اول این مدل هستند. این کابل‌ها توان انتقال و تحمل ۲۲۰ ولت تا یک کیلو ولت را دارند. احتمالا می‌توانید حدس بزنید که دسته دوم را کابل‌های خودنگهدار فشار قوی تشکیل می‌دهند. این کابل‌های قدرتمند و پر مصرف چیزی حدود ۱ کیلو ولت تا ۶۳ کیلو ولت را می‌توانند بدون مشکل انتقال دهند. در حال حاضر کابل خودنگهدار در انواع مختلف، سطح مقطع متفاوت، متراژ متفاوت توسط تولیدکنندگان مختلف ساخته و به بازار عرضه می‌شود.

    کابل کشی هوایی
    کابل کشی هوایی

    در کابل کشی هوایی از چه جنس کابلی استفاده می شود؟

    برای کابل‌‌کشی هوایی گفتیم که انواع کابل‌ها استفاده می‌شود. این کابل‌ها یا روکش دارند یا ندارند. اما در هر صورت از یک لایه رسانا به نام هادی درست شده‌اند. جنس این رساناها می‌تواند متفاوت باشد که در این بخش از مقاله راجع به آن‌ها صحبت خواهیم کرد‌.
    کابل هوایی از جنس مس، یکی از پرکاربردترین‌ها در این بحث است. این کابل بیشتر به عنوان کابل هوایی مخابرات دیده می‌شود یک روکش طوسی رنگ نیز دارد. مس یک رسانای فوق‌العاده عالی است و استحکام کششی بالایی نیز دارد. یعنی به راحتی می‌تواند خم و راست شود بدون اینکه آسیبی به آن وارد شود.
    دومین جنس پرکاربرد در بین کابل‌های هوایی، آلومینیوم است. آلومینیوم دارای استحکام کششی بالا، وزن کم و رسانای بسیار خوبی است و یکی از مزیت های آن مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی است. این جنس از کابل به دو صورت روکش‌دار و لخت به بازار عرضه می‌شود.

    جنس بعدی کابل‌های هوایی، مس کادمیوم است که در این محصولات چیزی حدود ۹۸.۵ درصد را مس و فقط ۱.۵ درصد از آن را کادمیوم تشکیل می‌دهد. این کابل با اینکه صرفه اقتصادی ندارد اما یک مدل تقویت شده در زمینه مقاومت در برابر کشش کابل‌های مسی است.

    کاربرد کابل های هوایی

    کابل‌های هوایی کاربرد‌های بسیاری دارند. از آنجاییکه کار اصلی آن‌ها انتقال است برای توزیع شبکه برق، به عنوان کابل‌های مخابرات و تلفن، اینترنت و مواردی از این دست استفاده می‌شود‌‌. به طور کلی در جاهایی که قابلیت انتقال زمینی وجود ندارد، دکل‌ها، تیرهای برق، مناطق دست‌نخورده و محافظت شده زیست محیطی و مواردی دیگر از این دست بیشترین استفاده را از کابل‌های هوایی شاهد هستیم‌.

    سخن پایانی       
    به عنوان سخن پایانی باید خدمت شما همراهان محترم و گرامی خراسان الکتریک عرض کنیم که در حال حاضر کابل‌کشی هوایی و انتقال به وسیله این کابل‌ها به دلیل مزایایی چون ایمنی بالاتر، صرفه اقتصادی و مواردی از این دست بسیار بیش از پیش کاربرد دارد. از همین رو نیز تولیدکنندگان داخلی این کابل‌ها را با بالاترین کیفیت به بازار عرضه می‌کنند که شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. برای مشاوره راجع به آن‌ها و خرید کابل‌ هوایی می‌توانید با همکاران ما در خراسان کابل در ارتباط باشید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

    دکمه بازگشت به بالا